Bubble tea is een drank die zowel koud als warm gedronken kan worden. De steeds populairder wordende drank, is meestal gemaakt van melk, thee, suiker, tapiocaparels en vaak fruit, of als er een ijsblokje in gaat ook yoghurt. Er zijn veel verschillende soorten bubble tea, maar de meest populaire zijn de versies met zwarte en groene thee. Echter kan bubble tea worden gemaakt met verschillende theesoorten.

De herkomst van de naam bubble tea

De naam “bubble tea” komt van de bubbels (of boba’s) die je in de thee doet. Deze bubbels zijn gemaakt van tapiocawortels. Je kunt er ook voor kiezen om deze drank te maken zonder de bubbels, maar dat is minder leuk.

soorten thee in bubble teaDe beste soorten thee in bubble tea

De beste theesoorten om Bubble Tea mee te maken zijn zwarte thee, groene thee of oolong thee. Zwarte thee en groene thee zijn goede opties voor het gebruik van deze thee, omdat ze een stevige en krachtige smaak hebben die goed gaan met de overheersende smaak van de tapiocaparels. Oolong thee is een goede optie omdat het een zachte en subtiele smaak heeft die de andere smaken in Bubble Tea zal accentueren. Bubble Tea wordt ook vaak gecombineerd met fruit of andere ingrediënten om er een unieke smaak aan te geven.

Zwarte thee in bubble tea

Zwarte thee is een goede keuze voor bubble tea. Zwarte thee wordt gemaakt van oxidatieve theebladeren en is daarom donkerder van kleur. Deze thee wordt meestal gebruikt in bubble tea recepten omdat het een sterke, robuuste smaak heeft die goed staat tegen de zoetigheid van de suiker en de tapiocaballen. Zwarte thee geeft de bubble tea een sterkere smaak dan andere soorten thee, dus als je dat lekker vindt, is dit een goede keuze. Zwarte thee is ook een goede keuze als je een bubble tea wilt maken die wat dikker is.

Groene thee in bubble tea

Groene thee is één van de meest populaire soorten thee die in bubble tea gebruikt worden. Deze wordt gemaakt van niet-oxidatieve theebladeren en is daarom lichter van kleur. Groene thee heeft meestal een minder sterke smaak dan zwarte thee, dus sommige mensen vinden het fijner om te drinken. Bubble tea met groene thee smaakt vaak wat fruitiger dan zwarte thee versies.

oolong bubble theeOolong thee in bubble tea

Oolong thee is een andere thee die je kunt gebruiken voor bubble tea. Oolong thee is een iets andere thee dan groene thee of zwarte thee en heeft daardoor een unieke smaak. Er zijn veel verschillende theesoorten die je kunt gebruiken om Bubble Tea te maken. Oolong thee is een goede optie omdat het een zachte en subtiele smaak heeft die de andere smaken in Bubble Tea zal accentueren. Oolong thee is ook een van de meest populaire theesoorten in Azië en wordt al eeuwenlang gedronken. Er zijn theedrinkers die de smaak van oolong thee wat bitterder vinden dan andere theesoorten.

Jasmijn thee in bubble tea

Er zijn nog veel andere theesoorten die je kunt proberen in Bubble Tea, zoals jasmijn thee. Jasmijn thee is een populaire thee in bubble tea. Het is een kruidenthee met een delicate, zoete smaak. Jasmijn thee wordt gemaakt van de bloemen van de jasmijnplant. De bloemen worden geoogst wanneer ze in de avond bloeien. Jasmijn thee is een kruidendrankje dat traditioneel in China wordt gedronken. Deze thee is een populaire toevoeging aan bubble tea. Jasmijn thee is bovendien rijk aan antioxidanten en bevat vele voordelen voor de gezondheid.

rooibos bubble teaRooibosthee in bubble tea

Rooibosthee is een zeer populaire thee in Zuidoost-Azië en wordt vaak geserveerd in bubble tea. Het is een heerlijke, verfrissende thee die perfect is voor elk koud of warm weer. Rooibosthee wordt gemaakt van Rooibosbloemen, die voornamelijk in Zuid-Afrika groeien. De bloemen worden gedroogd en gemalen tot een fijn poeder, waarna het in water wordt gekookt om een concentraat te maken. Dit concentraat wordt vervolgens verdund met water of melk en geserveerd met ijs of warme bubbels.

Rooibosthee is rijk aan antioxidanten, vitamine C en mineralen, waardoor het een gezonde optie is voor elk dieet. Rooibosthee is verkrijgbaar in verschillende smaken en kan worden genoten in een verscheidenheid aan drankjes, waaronder bubble tea. Rooibosthee wordt gekenmerkt door een unieke, zoete smaak en wordt meestal verdund met water of melk.

Experimenteren met soorten thee in bubble tea

Er zijn veel verschillende theesoorten die je kunt gebruiken voor bubble tea. De bovenstaande theesoorten zijn alleen een aantal van de meest populaire. Er zijn ook andere theesoorten die je kunt gebruiken, dus experimenteer eens met verschillende theesoorten tot je een smaak hebt die je lekker vindt.