Bubble Tea gezondBubble tea is een geliefde drank die zijn oorsprong heeft in Taiwan. Het is een mengeling van thee, melk, suiker en gekleurde tapiocaballetjes. Bubble tea wordt vaak genomen als tussendoortje, of als dessert. Er bestaan meerdere soorten van deze thee. Ook kan je deze zelf maken.

Bubble tea wordt over het algemeen gezien als een gezonde optie, omdat het enkele voedingsstoffen bevat zoals calcium en ijzer. Echter zijn er ook nadelen verbonden aan de drank. We zetten ze voor jou op een rijtje!

De voordelen van Bubble Tea

Bubble Tea is een unieke en populaire drank die steeds meer mensen wereldwijd aantrekt. Het is een verfrissende en lekkere drank die gemakkelijk te maken is en die vele voordelen heeft.

Een bron van antioxidanten

Bubble tea kan gezond zijn omdat het een bron van antioxidanten is. Thee bevat polyfenolen, een type antioxidant, dat kan helpen tegen kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen.

Mineralen en vitamines

Bubble Tea is rijk aan calcium, ijzer en vitamine C. Dit maakt het een uitstekende bron van voedingsstoffen voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun lichaam gezond te houden. Bubble Tea kan ook helpen bij het voorkomen van osteoporose.

De voordelen van melk

Melk bevat calcium, een mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van onze botten en tanden. Aangezien melk wordt toegevoegd aan de thee, is dit eveneens een gezondheidsvoordeel! In sommige Bubble Tea recepten wordt gebruik gemaakt van een bepaalde soort melk, zoals amandelmelk of kokosnootmelk, in plaats van gewone melk. Dit maakt de bubble tea lactosevrij (steeds meer mensen zijn hier intolerant voor) en veganistisch. Amandelmelk bevat calcium, wat goed is voor de botten, en kokosnootmelk bevat veel voedingsvezels en ijzer.

Een hydraterende drank

Bubble Tea is een hydraterende drank. Thee bevat theïne, een stofje dat helpt bij het vasthouden van vocht in je lichaam. Dit maakt Bubble Tea een uitstekende optie voor mensen die vocht willen binnenkrijgen tijdens een warme zomerdag, of voor mensen die een marathon lopen of een andere intensieve lichamelijke activiteit doen.

Minder suiker dan frisdrank

Bubble Tea is een gezonde optie voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan frisdrank of andere suikerhoudende dranken. Bubble Tea bevat weinig calorieën en is rijk aan antioxidanten. Ook al bevat bubble tea suiker, toch zit er minder suiker in bubble tea dan in frisdrank.

Een bron van natuurlijke vezels

Bubble Tea kan helpen bij het afvallen, omdat het een natuurlijke bron van vezels bevat. De tapiocaballen in bubble tea zijn namelijk een goede bron van voedingsvezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezond dieet omdat ze helpen de stoelgang soepel te laten verlopen en de cholesterolspiegel te verlagen.

Koolhydraten als energie

Tapiocaballen zijn ook een goede bron van koolhydraten, die energie leveren.

nadelen van Bubble TeaDe nadelen van Bubble Tea

Bubble Tea is een populaire drank die wordt gemaakt van thee, melk, suiker en kleine kleefballen van tapiocazetmeel. Hoewel deze drank lekker smaakt, is het niet helemaal goed voor je gezondheid. Bubble Tea is namelijk slecht voor je tanden, het bevat veel suiker en het kan je darmen verstoppen. Daarnaast is het slecht voor je cholesterol en kan het je bloeddruk verhogen. Bubble Tea is dus niet de gezondste optie, maar wel een lekkere drank.

Slecht voor je tanden

Bubble tea kan slecht zijn voor je tanden, omdat de tapiocaballetjes kleine stukjes materiaal kunnen achterlaten die tot gaatjes kunnen leiden.

Opletten met suiker

Suiker is een caloriebron en geeft je veel energie, maar te veel suiker kan leiden tot gewichtstoename. De suiker in bubble tea kan nog voor meer redenen ongezond zijn. Bubble tea bevat vaak een hoge hoeveelheid suiker, wat kan leiden tot obesitas en diabetes.

Dit probleem kan verbeterd worden door minder suiker toe te voegen aan de thee. Bubble tea bevat suiker, maar de hoeveelheid hangt af van het recept en de toevoegingen. Sommige recepten kunnen ook stevia of honing gebruiken als natuurlijke zoetstoffen.

Vet in bubble tea

Ook bevat bubble tea vaak een hoge hoeveelheid vet, wat kan leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Niet voor mensen met een glutenallergie

Bubble tea kan ook problemen veroorzaken voor mensen met een glutenallergie, omdat het meestal tapiocabolletjes bevat, die gemaakt zijn van mais of rijstmeel.

Natrium is slecht

Bubble tea kan ook veel natrium bevatten, wat kan leiden tot hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Cafeïne in bubble tea

Bubble tea bevat veel cafeïne, wat slecht kan zijn voor mensen die last hebben van hoge bloeddruk of hartproblemen. Cafeïne kan helpen bij het wakker blijven en kan sommige mensen een energieboost geven. Overmatige cafeïneconsumptie kan echter leiden tot onrust, slapeloosheid en een hoge bloeddruk. Bubble tea kan dus helpen bij het op peil houden van de energie, maar moet met mate worden gedronken.

Een laxerend effect

Bubble tea kan ook een laxerend effect hebben, dus het is belangrijk om niet te veel te drinken als je een probleem met je spijsvertering hebt.

Is Bubble Tea slecht voor je gezondheid?

Hoewel bubble tea er gezond uitziet, is het eigenlijk niet echt goed voor je gezondheid. Bubble tea bevat te veel suiker en calorieën, en de tapiocaballetjes in de drank bevatten weinig voedingswaarde. Bubble tea is dus niet zoals sommigen denken een erg gezonde drank, maar het kan wel onderdeel zijn van een gezond dieet als het met mate wordt gedronken.

Als je gezondheid je belangrijkste overweging is, is het misschien beter om geen bubble tea te drinken. Er zijn echter veel gezondere alternatieven die je kunt proberen, zoals thee met minder suiker, kruidenthee of fruitthee.